Bon Bini Curaçao

Buiten de gebaande paden in Curaçao

Curaçao is mogelijk een van de meest ondergewaardeerde eilanden in het Caribisch gebied. Omdat veel cruiseschepen er korte stops maken in de havens van Curaçao, kunnen deze bezoekers maar een paar uur op het eiland doorbrengen.

Curaçao is een Caribische bestemming, met prachtig weer, ongerepte stranden, veel winkels en eetgelegenheden. Het is zonde om daar maar een paar uur of een dag door te brengen.

Natuurlijk kan je er ook met het vliegtuig naartoe gaan en kun je er langer verblijven. Sommige toeristen willen gewoon niet meer naar huis. Curacao is gewoon een stukje paradijs op aarde.

Boek een vliegticket naar Curaçao, in plaats van met een cruiseschip.Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een totale reis te boeken; Hotel of appartement met vliegticket en eventueel een autohuur.

Curaçao heeft echter een werkelijk unieke sfeer in een kleine stad en een divers cultureel erfgoed dat nergens anders ter wereld vindbaar is.

Bon Bini Curacao

 

Een unieke vakantie met leuke activiteiten

Met een schat aan activiteiten die beschikbaar zijn voor bezoekers, is Curacao een geweldige bestemming voor gezinnen en koppels. Als je op zoek bent naar een echte unieke Caribische vakantie met vliegticket Curacao, bezoek dan enkele van deze locaties buiten de gebaande paden op een van de meest unieke eilanden van het Caribisch gebied.

Wat te doen op Curacao?

Christoffel park, de belangrijkste natuurlijke attractie van Curaçao, bestaat uit drie voormalige Caribische plantages. Bezoekers kunnen het park op verschillende manieren verkennen, van wandel- en fietspaden tot paardrijdtochten en jeeptochten. Onderweg zie je gigantische cactussen, verschillende soorten exotische bloemen en dividivi bomen, terwijl beschermde dieren er in het wild rondzwerven.

Naast leguanen, konijnen en zeldzame vogels, kan je een glimp opvangen van het ongrijpbare witstaarthert, een soort waarvan wordt gedacht dat het afkomstig is uit de kusten van Zuid-Amerika in de 14e en 15e eeuw. Het park biedt begeleide expedities aan om naar de herten te gaan kijken. Aangezien slechts acht personen zijn toegestaan in elke groep waar herten worden bekeken, is de ruimte uiterst beperkt en zijn reserveringen vereist.

Activiteiten in het Christoffel park

Wanneer je op Curacao bent, moet je ook proberen te profiteren van de andere activiteiten van het Christoffel park. Met opties zo divers als grot-excursies, wandeltochten bij volle maan en presentaties over de flora en fauna van het gebied, heeft het park voor elk wat wils. Rondleidingen door Christoffel park kunnen via je hotel of reisbureau worden geregeld en alles, van mountainbikes tot terreinwagens, is er te huur.

Curacao Sea Aquarium

Een van de meest unieke attracties van overal in het Caribisch gebied is het Curacao Sea Aquarium. Dit complex aan het strand is gebouwd in 1984 en staat bekend om zijn open watersysteem dat continu zoet zeewater in zijn aquariums pompt. Als je met jonge kinderen reist, bieden de aanrakingstanks en voedershows geweldige mogelijkheden voor veilige en informatieve interactie met zeedieren.

Op het Curacao Sea Aquarium kunnen bezoekers ook snorkelen en duiken met zeeschildpadden, tropische vissen en andere exotische dieren. Je hebt misschien zelfs de kans om een haai of pijlstaartrog met de hand te voeren. Zelfs als je niet nat wilt worden, kun je met de Underwater Observatory Boat duikers zien omgaan met deze exotische wezens.

Nadat je jouw deel van het waterplezier hebt gehad, bekijk je het museum en het theater op het terrein voor wat extra informatie over het leven in de Caribische Zee. Het strand buiten het Curacao Sea Aquarium is ook een geweldige plek om te ontspannen met je gezin, gemarkeerd door kindvriendelijke watersportmogelijkheden en gezellige winkels en restaurants.

 

Een struisvogelboerderij bezoeken

Hoewel het misschien vreemd klinkt, is Curacao de thuisbasis van een van de grootste struisvogelboerderijen buiten Afrika. Op de struisvogelboerderij van Curacao kunnen kinderen omgaan met zowel eendagskuikens als volwassen vogels.

Tussen bepaalde uren kan je er een rondleiding door de boerderij maken, struisvogeleieren vasthouden, de pasgeborenen aaien, meer dan 600 vogels over het terrein zien ronddwalen en leren over het leven van deze fascinerende vogels. De cadeauwinkel staat vol met onderscheidende souvenirs, van lokale producten tot Afrikaanse kunstwerken. Er is zelfs een leuk café aanwezig om te genieten van een zonovergoten Caribische lunch.

Een Caribische vakantie

Als je tijdens een Caribische vakantie met een vliegticket Curacao wilt ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven, is Curaçao misschien het geschikte eiland voor jou. Met activiteiten zo divers als die hier worden beschreven, zal je zeker geen spijt krijgen van je reis buiten de gebaande paden in Curacao.

5/5 - (1 stemmen)