Rondreizen in Curaçao

Ga eens rondreizen in Curaçao. Het is misschien een klein eiland, maar er is zeker veel te zien. Gelukkig voor reizigers die een vliegticket bemachtigd hebben, zijn er tal van eenvoudige manieren om over het eiland te navigeren en een ongelooflijke reeks activiteiten te ervaren. De lokale bevolking en de zuinige reizigers profiteren er van het betrouwbare openbaar vervoer, ondersteund door busroutes die alle delen van het eiland bezoeken.

Minibussen rijden ook door de straten van Curaçao en bieden gezinnen een geweldige manier om het eiland te zien, terwijl taxi’s zorgen voor reizigers die het avond- en nachtleven van het eiland verkennen. Auto’s en off-road voertuigen zijn gemakkelijk te vinden voor diegenen die Curaçao in hun eigen tempo willen ervaren. Als je in Willemstad verblijft, zal je waarschijnlijk merken dat de stad comfortabel te voet is, maar als je wilt verkennen wat de rest van Curaçao te bieden heeft, heb je nog veel mogelijkheden om rond te reizen.

Het openbare bussysteem in Curaçao

Rondreizen in Curaçao

Als je een lange reis in Willemstad maakt of buiten de hoofdstad reist, is de meest betaalbare manier om Curaçao te verkennen het openbare bussysteem. Zeker als je een rondreis wilt maken op het eiland, is dit een goedkope manier van vervoer. Na het vliegtuig genomen te hebben is dit eens een andere vervoersoptie.

Alle busroutes op Curaçao zijn afkomstig uit de centrale wijken van Willemstad, Punda en Otrabanda. Vanaf deze centrale locaties doorkruisen de bussen de stad en vertrekken ze naar de westelijke kust van Curaçao, tot aan Westpunt op het meest noordwestelijke punt van het eiland. De bussen rijden de hele dag door op een regelmatige basis, vooral in Willemstad. De service is er wel meestal beperkt na 23.00 uur, wat betekent dat taxi’s moeten worden genomen voor degenen die het nachtleven van Curaçao willen verkennen.

De minibus nemen tijdens je rondreizen in Curaçao

De minibussen van Curaçao vormen een andere goede vervoersoptie voor reizen binnen zowel Willemstad, als naar bestemmingen over het eiland. In staat om tot negen passagiers te vervoeren, zijn de minibussen al lang de geprefereerde wijze van vervoer voor bezoekende gezinnen. Hoewel de minibussen dezelfde routes reizen als de primaire openbare bussen, kunnen deze comfortabele bussen passagiers op elk punt onderweg ophalen en afzetten.

Omdat minibussen de officiële bushaltes van Curaçao niet mogen gebruiken, kunnen deze ritten net als taxi’s over het hele eiland worden gezien. De eenvoudigste manier om een minibus te vinden, is door te zoeken naar het woord BUS op zowel het kenteken, als de bovenkant van het voertuig. Hoewel de minibussen de hele dag niet volgens strikte schema’s rijden, stopt de service meestal om 23:00 uur, net als het openbare bussysteem.

De taxi nemen tijdens je vakantie

Als je resort in de buurt van Willemstad ligt, zijn er 24 uur per dag taxi’s beschikbaar. Hoewel Curaçao een klein eiland is, zullen de taxitarieven over het algemeen hoger zijn dan diegene die je thuis vindt. Nadat je een ticket naar Curaçao gekocht hebt en vervolgens met het vliegtuig naar het eiland reist, moet je natuurlijk vervoer zien te vinden van de luchthaven naar de accommodatie waar je verblijft. De kosten die je moet betalen voor taxiritten van de luchthaven naar Willemstad kunnen variëren.

Aangezien het openbaar vervoer na 23.00 uur spaarzaam rijdt, kan jouw taxitarief bovendien worden onderworpen aan een toeslag wanneer je ‘s nachts reist. Gelukkig vermelden chauffeurs graag hun tarieven en spreken ze vaste prijzen af voordat ze vertrekken, zodat toeristen er het meest betaalbare transport kunnen vinden. Als je niet zeker weet welke taxi’s officieel worden erkend, moet je zoeken naar de letters TX op de kentekenplaten.

Verhuurbedrijven op Curaçao

Bezoekers die van plan zijn om veel tijd door te brengen met het verkennen van het eiland, zullen geen problemen hebben met het huren van betrouwbare voertuigen op Curacao. Verhuurbedrijven zijn beschikbaar op zowel de luchthaven, als veel van de beste bestemmingen op Curacao. Omdat Curaçao de thuisbasis is van talloze onverharde wegen die het ongerepte binnenland en de kustlijnen doorkruisen, bieden veel verhuurbedrijven goed uitgeruste off-road voertuigen.

Ongeacht waar je rijdt op Curaçao, het is de moeite waard om aandacht te schenken aan de lokale rijgewoonten. Het verkeer in Willemstad kan moeilijk zijn voor bezoekers om te navigeren, omdat de ontspannen Caribische sfeer van het eiland vaak een zorgeloze rijstijl bevordert. De inwoners van Curaçao zijn echter zelden snel. Ze zijn altijd erg geduldig en vriendelijk voor toeristen en andere inwoners. Daarom hebben toeristen er bij het oefenen van gericht en verantwoord rijden meestal geen moeite om over het eiland te navigeren en van de rit te genieten.